Viool

jaar

geen groepsles

Voor wie?

Zowel de beginner als de gevorderde violist kan bij ons viool leren spelen en zijn of haar talent verder ontwikkelen. Doordat onze lessen op de wensen en behoeften van de leerling worden afgestemd, kun je bij ons al gitaar leren spelen vanaf 4 jaar.

Bij De Popschool vinden we het belangrijk dat je plezier hebt en muziek maken ontspannend is. Het is onze taak jou te stimuleren en te motiveren om zoveel mogelijk over het instrument te leren en alle mogelijkheden ervan.

Type muziekstijl

Starten met vioolspelen begint met de basis die we vanuit een lesboek naar keuze aanleren. Aan de hand van jouw voorkeuren en wensen spelen we muziekstukken- en nummers jij ook mag aandragen. De viool – solo of in een strijkerssectie – komt bijna in elke muziekstijl voor, dus we gaan op zoek naar iets wat jij leuk vindt en op jouw niveau aansluit.

Voordelen van vioolles bij De Popschool

• Individuele en professionele coaching en begeleiding
  • Volledig op maat gemaakte lessen
  • Een perfectie locatie voorzien van alle faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen
  • Vele extra’s, zoals bandlessen van professionele muziekdocenten

Inhoud van de lessen

Tijdens de vioollessen leer de algemene muziekleer, zoals noten lezen, maatsoorten en gehoor. Daarnaast leer je alles over een comfortabele vioolhouding, de viooltechniek en passen we alles toe door met jouw favoriete muzieknummers mee te spelen.

• Houding: om goed viool te leren spelen, is een goede houding belangrijk. De linker- en rechterhand hebben beide hun eigen techniek die we meteen vanaf het begin gaan aanleren.
  • Viooltechniek: de muziekleer en houding komen bij dit onderdeel bij elkaar. Jouw vingers vinden hun plek op de viool om een zuivere toon te krijgen. Door de strijkstok juist te gebruiken, komt die toon er ook echt mooi uit.
  • Liedjes spelen: we gaan aan de slag met liedjes en muziekstukken, zodat we het geleerde meteen kunnen toepassen. Zo blijven de lessen leuk en kunnen we het resultaat eventueel op een voorspeelmoment laten zien. Daarnaast spelen we in de les in duo’s om te wennen aan samenspel en om het gehoor te trainen.
  • Plezier en muzikaliteit: muziek raakt mensen en brengt mensen in beweging. Hoe beter je de viool beheerst, hoe beter je emoties kan overbrengen. De techniek is hiervoor nodig, maar het allerbelangrijkste is plezier hebben en een muzikaliteit ontwikkelen. Hieraan werken we door bijvoorbeeld iets na te spelen of uit je hoofd te (leren) spelen. Maar ook door naar muziek te kijken en kritisch te bespreken of door simpelweg te praten over wat je met je muziek wilt bereiken.

Vioollessen worden als privéles gegeven. Elke les duurt 30 minuten. Het is mogelijk om een (half) jaar lang wekelijks of om de week te lessen. Of je bepaalt zelf via ons online roostertool hoeveel lessen je wilt volgen. De kosten per les zijn afhankelijk van het totaal aantal af te nemen lessen en de frequentie ervan.

Ga naar de tarieven voor alle informatie.