Percussie

percussie

vanaf 6 jaar


te volgen als privéles

te volgen als groepsles

Hardinxveld Woudrichem

Voor wie

Heb je altijd al iets willen doen met drums, slagwerk en ritme? Wil je samen met anderen een krachtige, swingende groove neerzetten? Dan zijn de percussielessen zeker iets voor jou! Onze lessen zijn voor jong en oud en worden afgestemd op de wensen van de leerlingen. Je hebt geen ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan de lessen. 

Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt en dat het ontspannend is om muziek te maken en met muziek bezig te zijn. Of je nu percussie wilt spelen als hobby of toe wilt werken naar een carrière als percussionist: het is onze taak jou te stimuleren en te motiveren zoveel mogelijk te leren over het instrument en de mogelijkheden daarmee. 

Type muziekstijl

In veel bands en orkesten vind je naast een drummer een percussionist. Deze heeft vaak een enorme verzameling instrumenten om zich heen: conga’s, bongo’s, timbales, koebellen, bekkens en andere kleinere en grotere slagwerkinstrumenten. Al die klanken en geluiden zorgen voor kleur in de muziek en kunnen dus in elk muziekgenre toegepast worden.

Waarom les bij De Popschool?

  • individuele, professionele coaching en begeleiding
  • volledig op maat gemaakte lessen 
  • een perfecte locatie voorzien van alle faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen
  • vele extra’s waaronder bandlessen.

Wat kan ik in de lessen verwachten?

Naast het ontdekken van diverse slagwerkinstrumenten leer je hoe je met jouw favoriete muziek mee kunt spelen. Tevens leer je over de geschiedenis van de muziek zodat je de muziek beter kunt begrijpen en leert hoe je jouw percussiecapaciteit kunt toepassen binnen een band.

In de percussielessen wordt aandacht besteed aan zowel samenspel als individuele speeltechnieken.

Aspecten die tijdens de lessen aan bod komen:

  • diverse ritmes en percussietechnieken
  • dynamiek, timing, groove, breaks
  • samenspel, vrij soleren, ritmegevoel

In de lessen gebruiken we onder andere de snaredrum, djembé, cowbell, bongo’s, shakers, conga’s, tamboerijn, guiro en maracas.

Lesduur en kosten

De lessen kunnen worden gevolgd als privéles of als groepsles. Je kunt gedurende een half jaar of een jaar lang wekelijks of om de week lessen volgen, of zelf bepalen hoeveel lessen je wilt afnemen met onze roostertool.  

klik hier voor meer informatie en onze tarieven.  

Docenten en Locaties

Bekijk ook deze lessen

reacties van cursisten

Volg jij dit vak? Help andere cursisten om een goede keus
te maken en schrijf een korte recensie/review!