Music Video Producer

geen groepsles

Bij de cursus ‘Music Video Producer’ komen muziek en techniek samen. Vind je het ook erg duur om een promofilmpje of videoclip te laten maken? Of heb je wel interesse in muziek en ben je graag bezig met een camera en beeld, maar heb je geen ambitie om een instrument te leren bespelen? Dan is deze cursus voor jou.

• individuele, professionele coaching en begeleiding van een ervaren docent
  • volledig op maat gemaakte lessen naar jouw wensen
  • een perfecte locatie voorzien van alle benodigde faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen.

De lessen worden als privéles aangeboden. Je kunt gedurende een half jaar of een jaar lang wekelijks of om de week lessen volgen, of zelf bepalen hoeveel lessen je wilt afnemen met onze roostertool.

klik hier voor meer informatie en onze tarieven.

Tijdens de cursus ‘Music Video Producer’ kijken we uitgebreid naar alle onderdelen en technieken omtrent het opnemen van beelden. Je gaat tijdens de cursus o.a. zelf opnames maken van bands en leerlingen van De Popschool om zo het geleerde direct in de praktijk te brengen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en software programma’s zijn steeds overzichtelijker geworden. Zodra je een paar keer je eigen filmpje hebt gemaakt, wijst het zichzelf. Wij garanderen je dat je binnen 10 lessen je eigen videoclip kunt maken!

Aspecten die tijdens de cursus aan bod komen:

• werken met diverse software programma’s
  • filmen met camera (op locatie)
  • belichting
  • filmtechnieken
  • filters, effecten
  • editing
  • lens theorie
  • audio sync
  • beeldformaten

Het is belangrijk dat je enige kennis hebt van muziek om goed samen te kunnen werken met de muzikanten. Tijdens de cursus gaat de aandacht hierin vooral uit naar esthetiek, het verschil tussen een commerciële en artistieke video en de relatie tussen beeld en geluid; welke beelden passen bijvoorbeeld goed bij een hiphopvideo? En hoe zou je een dancenummer vormgeven? Kortom: Hoe kun je sfeer creëren met beeld en geluid?

We besteden daarom aandacht aan:

• track analyse
  • artist communication