piano/
keyboard

geen groepsles

Voor wie?

Altijd al piano willen spelen of heb je op een zolder nog een keyboard staan die je onder het stof vandaan wilt halen? Kom dan bij onze muziekschool in Hardinxveld en Hellouw piano- of keyboardles volgen. Doordat onze lessen op de wensen en behoeften van de leerlingen afgestemd worden, kun je bij ons al vanaf 6 jaar piano of keyboard leren spelen.

Bij De Popschool vinden we het belangrijk dat je plezier hebt en muziek maken ontspannend is. Het is onze taak jou te stimuleren en te motiveren om zoveel mogelijk over het instrument te leren en alle mogelijkheden ervan.

Type muziekstijl

De piano is een veelzijdig instrument dat dankzij zijn prachtige klanken voor vele muziekstijlen inzetbaar is. Niet alleen voor klassieke, jazz- en popmuziek, maar ook als solo-instrument en begeleidingsinstrument. Daarnaast worden de keyboard en piano ook veel ingezet door dj’s en producers. Wat lijkt jou het leukst om te leren?

Voordelen van pianoles bij De Popschool

Wij begeleiden en ondersteunen met veel plezier en vol passie iedere leerling om op professionele wijze zijn of haar persoonlijke doel te bereiken. Of je gewoon lekker piano wilt spelen, een band wilt vormen of binnenkort toelating wilt doen bij bijvoorbeeld de Rockacademie of het Conservatorium: samen stippelen wij een route uit die het beste bij jouw doel past.

• Individuele en professionele coaching en begeleiding
  • Volledig op maat gemaakte lessen
  • Een perfectie locatie voorzien van alle faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen
  • Vele extra’s, zoals bandlessen van professionele muziekdocenten

Inhoud van de lessen

Tijdens de piano- of keyboardlessen krijg je het muziekinstrument stap voor stap onder de knie en leer je ieder muziekstuk tot een goed einde te brengen. Daarnaast leer je op speelse manier loten lezen en akkoord spelen. Ook de geschiedenis komt voorbij om de muziek en het instrument beter te begrijpen.

Aspecten die tijdens de lessen aan bod komen:

• Piano of keyboard bespelen en houding (techniek)
  • Akkoord, melodie, harmonie en solfège (gehoor)
  • Notenschrift lezen en schrijven (kennis)
  • Liedjes spelen (repertoire)
  • Improvisatie en samenspel (muzikaliteit)

Piano- en keyboardlessen worden als privéles gegeven. Elke les duurt minimaal 30 minuten. Het is mogelijk om een (half) jaar lang wekelijks of om de week te lessen. Of je bepaalt zelf via ons online roostertool hoeveel lessen je wilt volgen. De kosten per les zijn afhankelijk van het totaal aantal af te nemen lessen en de frequentie ervan.

Ga naar de tarieven voor alle informatie.

Hellouw