Mandoline

mandoline

te volgen als groepsles

De mandoline is vanwege zijn kleine formaat al geschikt voor jonge kinderen. De lessen kunnen worden gevolgd door leerlingen van elke leeftijd (vanaf 6 jaar) en elk niveau omdat ze worden afgestemd op de wensen en behoeften van de leerling.

Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt en dat het ontspannend is om muziek te maken en met muziek bezig te zijn. Het is onze taak jou te stimuleren en te motiveren zoveel mogelijk te leren over het instrument en de mogelijkheden daarmee.

Type muziekstijl

De mandoline is een veelzijdig instrument dat hoofdzakelijk geassocieerd wordt met bluegrass, klassieke muziek en pop/folk. In onze lessen zul je echter ontdekken dat de mandoline ook in andere genres zoals swing, jazz of rock een mooie rol kan hebben.
We passen de lessen aan naar de muziekstijl van jouw voorkeur.

• individuele, professionele coaching en begeleiding
  • volledig op maat gemaakte lessen
  • een perfecte locatie voorzien van alle faciliteiten om jouw leerproces te ondersteunen
  • vele extra’s waaronder bandlessen.

Je ontdekt het instrument en leert je hoe je met jouw favoriete muziek mee kunt spelen. Daarnaast leer je over de geschiedenis zodat je de muziek beter kunt begrijpen.

Aspecten die tijdens de lessen aan bod komen:

• techniek (o.a. aanslag, tokkel, solo en plectrumtechniek)
  • akkoordenleer
  • melodieleer, toonladders en reeksen
  • notenschrift, tablatuur en algemene muziektheorie
  • moderne toepassing van het instrument

De lessen kunnen worden gevolgd als privéles of als groepsles. Je kunt gedurende een half jaar of een jaar lang wekelijks of om de week lessen volgen, of zelf bepalen hoeveel lessen je wilt afnemen met onze roostertool.

klik hier voor meer informatie en onze tarieven.in groepsverband of individueel.

Wist je dat…?

… de 8 snaren van de mandoline eigenlijk dubbele snaren zijn? Elke toon heeft een snarenpaar: 2 snaren die gelijk gestemd zijn.