Ukelele cursus

ukelele cursus

vanaf 6 jaar


te volgen als privéles

te volgen als groepsles

Hardinxveld


Ukelele bij De Popschool

De ukelele is het ultieme instrument voor mensen die altijd al iets met muziek wilden doen maar werden tegengehouden door de hoge kosten, moeilijkheidsgraad of een gebrek aan tijd. De ukelele is een goedkoop, klein instrument en makkelijk te bespelen. Walter Leendertse heeft deze cursus speciaal geschreven voor mensen die snel een instrument willen leren spelen tegen lage kosten.

 

Voor wie

Onze lessen zijn voor jong en oud, beginnende en gevorderde leerling. Vanwege het formaat van de ukelele is dit instrument ook zeer geschikt voor jonge kinderen.

 

Lesduur en kosten

De kosten voor de cursus zijn € 54,- plus € 15,- voor de huur van het instrument (excl. € 15 euro borg). Mensen met een eigen ukelele kunnen zich uiteraard ook opgeven en betalen dan alleen het cursusgeld.

klik hier voor meer informatie en onze tarieven.

 

Liedjes meespelen in zes weken

Tijdens de cursus worden vrijwel alle ins en outs van de vrolijke ukelele behandeld aan de hand van moderne popliedjes. Naast het bespelen van het instrument komen ook de akkoordenleer en de beginselen van het notenschrift aan bod.

Dit kleine instrument uit Hawaï lijkt om te bespelen een beetje op een gitaar. Dat is niet zo vreemd aangezien de ukelele een aanpassing is van de Portugese gitaar die door immigranten meegenomen werd naar het eiland. De ukelele heeft echter maar vier snaren en is door zijn kleine formaat veel handzamer en makkelijker te bespelen dan de gitaar. De cursus heeft maar zes lessen waardoor je in relatief korte tijd dit instrument leert bespelen.

Leendertse geeft de garantie dat iedereen die de cursus volgt na die zes lessen echt verschillende liedjes kan meespelen.

Opgeven voor de cursus kan via onderstaand formulier.

In overleg kunnen de lessen kunnen ook op andere data of individueel gevolgd worden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

De docenten

reacties van cursisten

Volg jij dit vak? Help andere cursisten om een goede keus
te maken en schrijf een korte recensie/review!