pim van den Hil

Akoestische- en Elektrische Gitaar, Drums, 
Produceren & Geluids-/Studiotechniek

Pim van den Hil is een ware ondernemer met een zeer bewogen muziekverleden. Hij heeft ervaring als veelzijdig muzikant, maar ook als eigenaar van o.a. een opnamestudio. Hier werkte hij samen met bekende namen als Hans Dulfer, Double G, El Kroppo, Eelco Gelling (Golden Earring), Joseph Bowie (USA), The Outlaws (USA) (2 Pac) en Steve Burton (UK) (producer van o.a. Whitney Houston, Janet Jackson) en vele regionale bands/acts.

Pim begon op zijn 12e jaar met drummen en speelde een jaar later al in tal van (cover)bandjes als drummer en daarna ook als bassist en/of zanger. Met zijn eigen werk speelde hij op verschillende podia, festivals en op de radio, o.a. 3FM.

Toen hij 16 jaar oud was, nam Pim zijn eerste eigen single op, die hij zelf inspeelde en produceerde in een professionele studio. Vervolgens startte hij op zijn 18e zijn eigen studio waar vele bekende en minder bekende artiesten hun muziek op de gevoelige plaat vastlegden. 

Pim heeft veel evenementen en jamsessies georganiseerd en hij verzorgde het geluid voor diverse podia en festivals. Als grafisch vormgever ontwierp hij tal van CD-covers, posters, tickets, websites, etc. Van 2012 tot 2014 had Pim zijn eigen Café – Cafetaria ‘De Lach’ – in Hardinxveld-Giessendam waar regelmatig live muziek te horen was. 

In 2006 startte Pim ‘Popschool Hardinxveld’, vanaf 2009 bekend als ‘De Popschool’. Naast het lesgeven op De Popschool verzorgt Pim lessen en workshops op scholen en onderwijsinstellingen, van peuterspeelzalen tot het voortgezet onderwijs.  

Enkele samenwerkingen zijn:
PSZ De Ukkepuk, OBS Basisschool J.P. Waale, OBS De Driemaster, OBS Tweespan, OBS Burg. Verschoorschool, OBS De Almgaard, OBS Burg. Sigmondschool, OBS ’t Ravelijn, CBS De Regenboog,CBS Kievitsheuvel, GBS De Zevenster, PCBS De Regenboog VMBO ’t Venster, VMBO Heerenlanden College, VMBO Schans, ZC De Lange Wei, Philadelphia, Stichting Servanda, Stichting Staerk, Bibliotheek Hardinxveld, Speel-in.                 

Tot slot is Pim sinds 2011 frontman, zanger/gitarist bij de rockformatie MOOR. Voor deze formatie houdt hij zelf de geluidsopnames, clips, en het ontwerpen voor bijv. merchandise in de hand.

Hardinxveld

Woudrichem