Music 4 kids

in overleg

groepsles

Doel cursus

Kennismaking met diverse instrumenten en lesmethoden.

Voor wie?

Lekker muziek maken moet voor iedereen mogelijk zijn! Daarom heeft De Popschool cursussen voor de allerkleinsten ontwikkeld. Aansluitend op onze Music 4 Kids (deel 1) bieden wij ook een Music 4 Kids (deel 2) aan. Laat jouw kind de muzikale wereld ontdekken door kennismaking met diverse instrumenten en lesmethoden. Dit tweede deel van de cursus is geschikt voor kinderen van 8 en 9 jaar.

Inhoud van de cursus

Gedurende een periode van 6 maanden gaan we dieper in op de theoretische en praktische vaardigheden van zowel bekende als onbekende instrumenten. Hierdoor ontwikkelt jouw kind een betrouwbare, muzikale basis. We werken met groepjes van maximaal 4 kinderen, zodat er voor ieder kind genoeg aandacht is.

Elke les focussen we ons op een ander instrument. De zestien instrumenten die we tijdens deze cursus gaan behandelen, delen we op in de volgende 4 groepen:

Slaginstrumenten – percussief / melodisch

• Tamboerijn
  • Xylofoon
  • Djembé
  • Drums

Snaarinstrumenten – akoestisch / elektrisch

• Akoestische gitaar
  • Elektrische gitaar / basgitaar
  • Elektrische piano / keyboard
  • Ukelele

Blaasinstrumenten – melodisch / harmonisch

• Blokfluit
  • Dwarsfluit
  • Saxofoon
  • Mondharmonica

Wereldmuziek – snaar-, slag- en blaasinstrumenten

• Clavé woodblock (Latijns-Amerikaans slaginstrument)
  • Thin Whistle (Iers blaasinstrument)
  • Saz/ Baglama (Turks snaarinstrument)
  • Cajon (Spaans slaginstrument)

Na afronding van de cursus

Aan het eind van de cursus wordt er een certificaat uitgereikt met hierin alle behaalde resultaten. Hierna is het mogelijk om jouw kind te laten doorstromen naar ‘Deel 3’ of zich al op een specifiek instrument te richten.

De cursus Music 4 Kids (deel 2) wordt in groepsvorm bij onze muziekschool in Hardinxveld gegeven. Privéles is in overleg mogelijk.

Aantal lessen? 16 lessen
Duur les? 30 minuten
Frequentie? wekelijks
Kosten? 25 euro per maand (half jaar)

Aanmelden voor de cursus

Klinkt de cursus Music 4 Kids (deel 2) van De Popschool als iets voor jouw kind? Geef hem of haar op via het volgende formulier.